П’ЄМО СУХЕ ВИНО З АБРИКОСАМИ І НЕ ХВОРІЄМО НА ХОЛЄРУ
Сьогодні говоримо із лікарем-інфекціоністом нашого закладу Наталією Івахновою про холеру. Як убезпечити себе та свою родину, зрозуміти перші симптоми правильно і вчасно звернутися до лікаря, про це у нашому інтерв’ю.
Наталіє Володимирівно, чи є сьогодні привід для хвилювань?
– На території Сумщини випадків холери не зафіксовано. А повідомлення про спалах холери у районі прориву Каховської ГЕС виявилися звичайним фейком. Тому прошу зберігати оптимізм і мити руки.
Які ще правила профілактики порадите нашим читачам?
– Не рибалити у забруднених водоймах і не купувати продукти на стихійних ринках. А ще обов’язково ретельно мити овочі та фрукти. Збагатіть свій раціон їжею, яка підвищує кислотність. Холера боїться кислого середовища. Томати, абрикоси, лимони, виноград і сухі вина допоможуть залишатися здоровими.
Назвіть, будь ласка, перші симптоми захворювання.
– Пронос і блювання, при цьому відсутня підвищена температура тіла і больовий синдром. При перших ознаках захворювання зверніться до лікаря.