ТИЖДЕНЬ ОБІЗНАНОСТІ ПРО СОЛІ

У тиждень обізнаності про солі говоримо із сімейною лікаркою Катериною Лущиковою про шкоду від надмірного споживання:
Доброго дня, Катериною Юріївно, чому варто бути обережними із сіллю?
– Всім доброго дня! Сіль негативно впливає на судини і підвищує кров‘яний тиск. Тому людям із гіпертонією варто обережно вживати сіль.
Також при захворюваннях нирок надмірне вживання солі впливає на натрієво-калієвий обмін. В результаті набряк із судин переходить у тканини. І вранці ми бачимо ці набряки на нашому обличчі.
А це правда, що сіль стимулює апетит і як результат – набір зайвої ваги?
– Так. Цікаво, що центр апетиту і центр спраги в нашому організмі знаходяться поряд. Коли ми їмо солену їжу, організм потребує більше води, але проблема у тому що нам складно розпізнати – хочемо ми пити чи їсти. Так і виходить, що у більшості випадків ми продовжуємо споживання їжі замість рідини.
– Дякуємо вам за цю розмову!
– Будьте здорові!